Återbesök

återvände till gamla jobbet i dag, den nya svenskläraren hade lite funderingar som jag kunde hjälpa henne med. Jag stannade ett bra tag och pratade med exkollegorna. Det var kul, både att träffa dem och att inse att jag gjorde rätt som sa upp mig. Men visst saknar jag dem, en del mer än andra...

Det var nyttigt att vara hemifrån, jag insåg att jag blivit alldeles för van vid att gå och lulla hela dagarna. Nu ska jag fixa lite med datorsaker och sen se Heroes.

Ja, just det, i dag var artikeln om mig med i Folket. Den var bra och tog upp 2/3 sida. Inte pjåkigt. Det stod om boken och om skrivarcirklarna så förhoppningsvis blir det lite snurr på det. Kollegorna ska köpa boken oxå, sa de. Kul!

Hund och rönnbär


Mer gräs


har nu

plockat gräs i flera månader, varje dag, och det får en att se på gräs på ett nytt sätt. Jag vet var det växer klöver, maskrosor, groblad och blåbär på ett mer medvetet sätt än förut. Hittills är det enda de har dissat banan, de äter allt annat. Och vi vänjer oss alltmer vid varandra, alla 4.

I går höll jag på att gå åååttt av långtråknad. När jag inte har ett arbete tar tanken på det upp hela mig så fort jag inte gör något annat. Visst är det dumt, jag vet ju att det inte går någon större nöd på mig men det känns så bortkastat att jag med all min energi, kunskaper och erfarenhet ska gå och göra ingenting. Ska prova det där med jobbcoaching. Vad har jag att förlora?

Drömde om Rambo, konstigt nog. Men det gick bra för honom, han lyckades fly från en nästintill hopplös situation. Sedan drömde jag om marsvinen, de rymde hela tiden från buren och jag stoppade tillbaka dem. De kunde ju ha fått vara lösa.

Vad kan jag säga - populärt motiv (hos mig)


Sol genom lövverk


Gräs


Apocalypto

såg jag i går, Mel Gibsons (med flera) film om början till slutet för Mayariket. Mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Vacker, spännande, sorglig. Och visst finns det paralleller till vår tid, hur mycket de nu tänkte på det när de gjorde den. Inspelad i Mexico, språket som talas är maya. Bara en sån sak. Han är intressant, den gode Mel, gör film på andra språk än amerikanska för en amerikansk publik. Modigt. Inga biljakter, men full fart ändå och utan alltför stora överdrifter åt något håll. Skurkarna fick till och med uppvisa känslor.

det man älskar det fotar man - ofta


Bra logga


Språkkongloremat


lite engelskaundervisning

på bloggen i dag - och funderingar. Började läsa T.H. Whites "The Once and Future King" i går och jag förstår varför den blivit en klassiker. Han har dessutom humor! I en av X - men filmerna (den andra, tror jag), sitter Magneto i sitt plastfängelse och läser denna bok. Det var då jag bestämde mig för att läsa den. Den kom ut 1939 och håller fortfarande, den känns väldigt fräsch. Och även om jag vet hur det går ska det bli kul att följa The Wart på hans väg mot att bli kung Arthur - och allt som händer sen.

Take away/grab and go - samma sak?


Grab and go! Känns inte så lagligt...


Houses for ladybirds


en dag

då  jag inte har nånting inplanerat, en regnig dag. I går blev jag intervjuad av Folket, kommer med i tidningen i slutet på nästa vecka. Det handlade om boken. Gav adressen till min andra blogg, där länkar till förlaget finnas. När jag skulle förklara varför jag har 2 bloggar blev det lite svårt. Men jag har ett skäl, tror jag.

Sol på Falu rödfärg - en klassiker


Hej du!


Hästlastning, fortsättning på följetong


Mitt i veckan

I går var det höstdagjämning. Vad fort det blir mörkt på kvällarna igen och då har vi ändå inte gått över till vintertid än. Det har sina fördelar att vara arbetsbefriad på dagtid...
Anställningsintervjuer är alltid en intressant företeelse - vad ska man säga, vad ska man låta bli att säga, hur ärlig ska man vara? Jag är alltid ärlig, så långt jag själv begriper, men visst låter man bli att säga allt och vinklar till sin egen fördel?
Så frågar vänner hur det gick? Vad svarar man på det? Jag tycker alltid att det går bra, och ändå får jag inte alltid jobbet. Ibland undrar jag vad det beror på, men jag försöker lita på att Universum vet vad det håller på med och att något bättre väntar.

Annars då?
Annars?
Ja, annars?
Jodå. Och själv?
Jodå.
Jaha.
Jo.

Hus vid Strömsholm


Golda äter gräs


Hösthästar/hästhöst


Lika kul

var det att jobba i går. Tiden flög fram och vi hann inte hälften av det jag planerat. Vad kul att ha intresserade och vetgiriga elever! Och tänk hur de lyckas hitta de (få) luckor man har i sina kunskaper. Vad heter kurd på engelska? Och hur översätter man come/came/come till svenska? Ju mer språk jag lär mig, ju mindre kan jag. Fascinerande.
Det blir så när man vågar ta tag i språket helt förutsättningslöst och inte bara utgår från färdiga läromedel. Jag tror jag börjar hitta en bra balans mellan en lärobok (som nog är bra att ha med nybörjare) och eget material. Som alltid är kanske en blandning bäst.
Mycket nöjd med att jag kunde visa mina foton av "svenska" (dvs engelska) skyltar från stan via en projektor och min bärbara. Det strulade bara lite grann...Och gruppen är så trevlig! Är det alltid så här kul att undervisa vuxna? I så fall har jag hittat min melodi.

(Apropå det, visst är det konstigt hur en låt kan fastna i huvudet och vägra ge sig av? Vaknade med "När vi gräver guld i USA" natten till söndag och sen stannade den till igår.)

Hej hästen!


Hus vid Strömshol, gammalt förråd?


Lastning, följetong


I går - söndag

var jag och tittade på marsvin. Valde, med benäget bistånd av en duktig uppfödare, ut en hanne som jag får låna till Lea och Rakel. Han är fem månader gammal, dvs lika gammal som de och urläcker. Långhårig, silver med rosetter (=virvlar). Med honom kan jag få stor variation på ungarna och kanske något roligt att fortsätta med. Speciellt med Lea. Rakel tillhör tydligen en väldigt vanlig sort. Villka fina marsvin han hade! (malaxis heter uppfödningen, jag lägger till en länk så kan de som vill klicka och titta). Såg särskilt tre stycken ungar som jag gärna tagit med hem...

Sedan fortsatte vi, M och G och Alice och jag, till Strömsholm. Tittade på hästar som inte ville gå in i transport, hästar i stall som såg hungriga ut (som hästar alltid gör, när de inte äter eller jobbar eller leker) och hästar som var nyfikna på oss och/eller hundarna våra.

Var nöjd med dagen när jag kom hem. Såg sista delen av "Mitt nya liv i Skottland" på datorn. Sorgligt när han avvecklade alltihop och åkte därifrån, men det var ju planen från början. Och en vinter där hade kanske varit mer än vad han velat vara med om.

En häst ska bli lastad


Koncentrerad hund


Kontakt mellan tre arter


jobbade

Närmare 4 timmar i går, med nätverksbyggande. Fick visserligen inte betalt, men det kommer. Jag bör kanske tänka om när det gäller synen på arbete. Det bästa var att jag hade hunden med mig på jobbet, något som jag alltid velat. Nu har jag det så. Behöver bara få betalt också. Men det kommer.

Rymningsbenägna cyklar?


mysig trädgård


för tankarna till Hitchcock?


Nyheter

är alltid kul att lyssna på.

1) 2000 nya arbetsförmedlare - kanske ska vi anställa alla arbetslösa som arbetsförmedlare? Så har de jobb att förmedla? Alla får förmedla exakt ett jobb, det till dem själva?

2) Svininfluensan sprider sig inte så mycket som man trodde - vore det inte intressant om all denna hype och alla dessa vaccinationsdoser visade sig vara onödiga? In your face - liksom.

Varje dag gör en ännu något mer luttrad....

För mycket växtlighet?


Röra/nytt hus/kyrka


Nya Huset på Gamla Gatan (Nygatan?)


ojojoj

vad det händer konstiga saker med datorer. Det förra inläggets utseende ska jag inte försöka förklara, det blir för invecklat, men det har med datorns inre liv att göra, eller möjligen beror det på programmet som inläggen skrivs i.

Skrev om "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón, en bok där Barcelona spelar en stor roll. Jag tycker språket är lite överbelastat, men det beror nog på att den är översatt från spanska. Gillar Barcelona sedan jag var där en vecka för några år sedan. Men, den innehöll för ite biljakter...

Idag

tänker jag göra så lite som möjligt, en mellandag. Både sprang och gick mycket i går, så jag känner mig faktiskt lite sliten. Tänka sig!

Läste ut "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón i går kväll. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den, den utspelade sig i Barcelona, vilket var trevligt (har varit där en gång och gillade stan skarpt), men det var nog för lite biljakter...

 


Husväggväxt


Fin plantering på garageuppfart


fint träd - Rothoffsparken


Vad kul det var

att jobba! Första studiecirkeln i går, som sagt och det var jättekul. Vad jag gillar undervisande och de var intresserade och jättesugna på att lära sig! Något som jag inte upplevt på länge hos mina elever. Det kommer att bli en utmaning, men kul! Gruppen känns bra och vi kunde skoja med varandra från början, vilket alltid är lovande. Nu måste jag bara hålla i mig så jag inte skrämmer dem. Jag är alltid så forcerad när jag träffar en ny grupp, men det är kanske bara sån jag är. Mer uppdrag får jag kanske i dag, återkommer om det när allt är bestämt.
Kram på er!

Det är kul att jobba, vill göra det mer!

En skarv och två änder


Nappar det?


växt på hus


Lite rörigt


Nybygget, snart klart att flytta in


annorlunda vy över Klosters kyrka


hm

en vacker höstdag därute. ska ut och plocka mat till marsvinen. i kväll första studiecirkeln.
annars då? tja...vad ska man svara på det? det mesta är som förut. vad jag vet.
naturligtvis kan händelser vara i rörelse som jag inte känner till, som kommer att påverka mitt liv. eller inte.
hur som, tjaba!

har nu bestämt mig

för vad jag ska göra av mig själv, min tid och min framtid. svaret fanns där framför mig hela tiden, men jag försökte se åt ett annat håll. så är det väldigt ofta har jag förstått, inte bara för mig.

en mystisk glänta?


blommor


fjäril, svår att fånga på bild - men här gick det!


dags för nya tankar

när de gamla lösningarna slutar fungera för nya problem, då är det dags att tänka fram nya lösningar. självklart, men ändå ovanligt. en fantastiskt vacker dag har vi här, blå himmel och inga bekymmer skymmer sikten. det skulle vara det då, att tv4 kör Heroes varje vardagskväll. vill de bli av med den så snart som möjligt? det blir mer och mer aktuellt att ditcha de fasta distributionskanalerna och köra på själv, utan reklam och utan programplanerares klåfingrigheter.
ack jo, ack ja.

under ytan

en låt som fastnat i huvudet (går som signatur i något program)

http://www.youtube.com/watch?v=chY8T_9m9dQ Länk till låten med Uno Svenningsson.

sten igen


variation på känt tema


Slumdog Millionaire

hyrde jag i går. En bra film, snygg och spännande, men det årets bästa? Nja, den utnämningen var nog lite väl pk...* Kul att se en film inspelad i Mumbai, en stad som jag är nyfiken på sedan jag läste "Shantaram". Kanske saknade jag biljakter, men jag tror inte att det bara handlade om det.

http://www.youtube.com/watch?v=AIzbwV7on6Q Länk till trailer.

* = politiskt korrekt

Pastoral idyll


Symbios - två träd i ett


strul

det verkar vara mycket som krånglar i vår tillvaro just nu. kanske beror det på svininfluensa och finanskris? de som jobbar koncentrerar sig på fel saker, ororar sig för mycket? och så funkar ingenting som det ska? jag och mina djur, vi fungerar i alla fall. så det så!

hm

Det är inte lätt när det är svårt, eller hur? Ingenting går i den fart man önskar, antingen går det för fort eller för långsamt. Kanske är det så att det inte är jag som bestämmer och att det till och med är bra. Jag saknar möjligen den översikt som skulle behövas om jag skulle bestämma allting. Men visst är det mycket som är dumt? Varje dag får man tusentals nya exempel. jag fick fler i går. Banker som inte hanterar kontanter, mataffärskassor som inte är bemannade (shopexpress), försäkringsbolag som inte täcker en enda skada. Ska det vara så här? Varför tar vi alla dessa försämringar av service utan att bråka mer? Har ni ringt telia och försökt ta er fram i deras valmeny? Alla koder man ska komma ihåg. Samhället blir mer och mer obegripligt om man är över 50-60 år och det är inte juste. Tycker inte jag.

svampträd/trädsvamp


ett skogstroll


kan inte

skriva kommentarer, jag tror de håller på med nåt slags underhåll...återkommer med kommentarer när det går.

regn

I går tog jag inte ut Lea och Rakel på balkongen eftersom det regnade. Istället gjorde jag en hage åt dem inomhus. De tog sig ut och in i buren på egen hand, Rakel först. Hon är tuffast, fast det är mer fart i Lea. Sedan fick de sitta en stund i mitt knä framför "Buffy". Stackarna, de lider verkligen när de måste umgås med mig. Och Alice förstår fortfarande inte vad de ska vara bra för.

Sålde ännu en av mina böcker i går. Kul.

Hage - detalj


Alice observerar marsvin i hage


Rakel och Lea trycker i krukan


öppet hus på Proffice

i går, gav mig dessa funderingar;

Alla vi som blev över
Här står vi och
begrundar varandra
Vi som ingen behöver
Konkurrenter, kollegor,
vi som saknar kontakter och tur
eller rätt utbildning
för just den här lågkonjunkturen

Inte är jag en av er -
Jag har ju utbildning
och en massa erfarenhet
Jag tillhör inte
den här misslyckade skaran -
jag ska inte vara här
(ändå är jag det)

Jag påstår inte att jag har rätt, men så här ser en bit av insidan på min hjärna ut när jag står i ett rum fullt med arbetssökande människor som alla ska låtsas vara positiva och fulla av tro på sig själva. Eller? Hur söker man jobb när inga jobb finns att söka - eller, när varje jobb har hundratals sökande? Jag vet bara att jag blir mindre petig för varje vecka som går...

den här röstade jag på (det var en gång...)


plantering i Stadsparken


resliga blommor av någon sort


exempel

på hur jag menar med att försköna sin omgivning gives i dag. I går både sprang och cyklade och gick Alice och jag. Och jag masserade och stretchade henne! Jag är imponerad av mig själv.

Skulle hjälpa mamma att installera Telia bredband och tv. Information saknades eller var obegriplig. Återigen- antingen är jag hur trög som helst* eller oxå förklarar de dåligt. Varför inte koppla in pedagoger när saker ska förklaras för lekmän? Eller är det obegripligt för att supporten ska få arbete i dessa kristider? Och alla dessa kanppvalmenyer - jag vill prata med en människa! Tack.

*men jag har blivit mycket bättre på sånt av långårig träning.

Såg "Little Britain goes to America". De är fräcka och ibland riktigt roliga.

Mycket händer på liten yta


På väg att bli fint


Från skugga till ljus


ny månad

Visst känns det som att någonting nytt börjar då? Sökte ett jobb i går (det finns inte så många) och skickade iväg a - kassekort. En produktiv dag!

Läste i dag ut "The Merlin Conspiracy" av Diana Wynne Jones. Hennes värld är mycket speciell och hennes karaktärer alltid modiga och lätta att tycka om. Böckerna är lika varandra och ändå inte. Jag gillar barn - och ungdomslitteratur, betyder det att jag aldrig växt upp? Eller att det är där de spännande historierna finns?

"I levernets bekymmer sänkt
du ser ej huru oförtänkt
din dag mot skymning skrider
oh människa, oh människa
mot aftonen det lider"

Bild från Rothoff


Blommor i solsken


RSS 2.0