Överhäng - Galléengatan/Klostergatan


Glittrande istappar


Mycet snö på litet träd


Så blev det

fredag den här veckan också. När jag städade i går fick jag den här tanken i huvudet; jag är lat, pedant och djurälskare - en bra kombination. Tänk på hur illa det skulle vara med bara två av de egenskaperna? Som det är nu är det en perfekt blandning. Vore jag latare, skulle det se ut som f-n härhemma, vore jag mer pedant skulle jag inte göra annat än städa, vore jag mer djurälskare skulle man inte kunna ta sig fram för alla burar...Sen är jag snål också - eller ekonomisk (eller miljövän...), jag vet inte om det hjälper eller stjälper.

Bilderna

utlagda i dag, togs alla i går.

Sol genom snö


Gulle Alice i snö


Taksnöskottning/Snötakskottning


Snö snö snö skottning


Städar

på en torsdag. Varför inte när man har hela dan på sig? Ska göra lite marknadsundersökning också. Om jag skriver det här blir det av.

Såg om "American History X" i går och den är fortfarande mycket bra. Hemsk, tänkvärd, snyggt gjord. Mycket nära närbilder, vi är mitt i ansiktet på skådisarna. Och lillebrorsan, Edward Furlong, har han varit med i nåt mer? Måste genast läsa Empires nätupplaga och ta reda på det.

Eskilstuna?


Jag ska inte, jag lovar!


Läser just nu

Deepak Chopras bok "Livet efter döden", "Life After Death- The Burden of Proof." Den är mycket intressant. Jag läser rätt mycket andlig litteratur, som med hundbökcer läste jag länge allt jag kom över, men nu har jag lite större urskiljning. Den här ger mig nya tankar och allt håller ihop på ett logiskt sätt, dessutom förstår jag det mesta. Han överbryggar österlandets filosofi till västerländskt tänkande + att han är utbildad läkare. Läs den om du är intresserad av ämnet så kan vi diskutera den sen.

Eller låt bli, du är förmodligen gammal nog att göra som du vill. (Men säg inte att du inte hinner läsa,det handlar om att prioritera sin tid)

Träd bär snö med en grace som är få förunnat


En bild som talar för sig själv


Barn förstår att passa på


vinter

är det nu. Det är nog mest ovana som gör att vi klagar, när hade vi en sån här vinter senast? Så här långt söderut? Nog om detta.

Lyssnade på Ring P1 och återigen togs bristen på diskussion om invandringen upp. Jag tror att de flesta som oroar sig för den "enorma" invandringen aldrig har träffat en invandrare. Eller nysvensk, ett ord som jag gillar bättre, men nån tyckte att det påminde om nynazist. Jag vet inte jag...allt är så komplicerat. Min reflektion blir att den som räds främlingar räds det främmande hos sig själv. Att möta det främmande hos andra är att möta det främmande hos sig själv. Och det är nyttigt även om det är tufft, särskilt om man är ovan.

Var på möte på en arbetsplats igår där konflikterna bubblade under ytan. "Här behöver de mig" tänkte jag, men hur får jag dem att förstå det?

Kramsnö på er alla där ute, passa på att leka i snön! Innan vi vet ordet av är den borta och då saknar vi den.

snön formar motiv


Hur ploga med bil ivägen?


snö vid fönster


Måndag

och efter tre veckors slappande är det nu dags att sätta igång. Jag skjuter upp vissa saker som jag sköt upp pluggandet till tentor när jag pluggade. Man har aldrig så välstädat som när man borde plugga! Men den här veckan ska det bli ändring. Det är ändå för kallt för att tvätta fönster.

vinterskog


närbild på spår


affärsplan

är minsann inte lätt att skriva, kanske för att jag inte har riktigt koll på vad det är jag ska göra...så det är väl bra, antar jag, men jag har problem med att tänka igenom innan och planera...jag vill GÖRA. Nu.

fin låt!

http://www.youtube.com/watch?v=7CWg-uSKyIw

Hund och skymning


Vinterskymning


Alice tränar

på att strunta i posten och ack, vad det är svårt! Under snart 9 år har hon betett sig på ett vis när brevbäraren kommer och nu ska hon göra nåt annat, det är svårt att lära om. Just det, inte bara för hundar...

Och marsvin är schamandjur, visste ni det? I sydamerika användes de för att diagnostisera människor fysiskt och psykiskt. Så det är naturligtvis det mina små grisar ska göra!

Filar på affärsplanen och det blir mer och mer förvirrat, som det ska vara. Det gäller att slappna av and go with the flow...

Skog och snö


blå himmel


en fullspäckad dag

så det blir ett kort inlägg, ha det alla där ute!

Nedan kan ni se

hur det går till när jag städar ur burarna. Lea (som visat sig kunna smita ut från hagen av kompostnät) sitter i transportburen, ivrigt bevakad av Alice. Rakel (gömd i huset) och Lucia är i hagen, när jag inte håller i henne och fotar. Vad svårt det är att få bra bilder på marsvin! Men det börjar precis gå med Alice efter många år, så det tar sig väl till slut.

Hungrig hund?


Min rynkiga hals och Lucia (ca 2 mån.)


Smyger på marsvin


städade

buren åt marsvinsflickorna i går och när den var tömd och jag höll på att torka, kom Alice med sin leksaksråtta och släppte den bestämt i buren. Visst är hon smart? Det är klart att alla smågnagare - även de uppstoppade - ska vara i buren!

Körde bilen till ett möte i Lagersberg och det var som alltid spännande att få in den i garaget igen. Det är ett läge, precis när fronten är vid porten, där hjulen börjar slira. Det gick till slut, men det är lite nervöst. Man ska ha sand i bilen på vintern. Har man det?
Hm.

Husrenovering pågår


Spår i snön - rådjur?


Det blåste inte mycket i går


The Kingdom

heter filmen jag såg i går. Den handlar om terrorism och USAs relation till Saudiarabien. Ännu en pusselbit i den förvirring som är nutidshistoria, som nästan alltid från amerikansk horisont, men det är de som har pengarna och distributionskanalerna  i alla fall i väst). Men den här var textad på arabiska, nåt som jag har börjat kolla sedan min korta - men givande - SFI - tid. Och skurkarna var mer nyanserade än på Vietnamfilmernas tid. Bra filmad, väl skriven och agerad. Rekommenderas!

Vad övrigt är, är tystnad.

Äsch, jag menar att det tar vi en annan dag.

Hund i Djup Snö


Här skjutsas bara snö


Min orkidé blommar om


freedag

och visst kan man vara nöjd fast alla dagar är lediga dagar? Ibland undrar jag över hur stor (liten) pension jag kommer att få, men sen tänker jag att jag inte kommer att gå i pension, så då slappnar jag av igen. Och alla som tycker det verkar trevligt att gå och skrota, prova gärna på! De flesta verkar så fast i lån och pengaslukande behov att de svårt att tänka sig arbetslöshet, men jag lovar - man överlever det med.

Eller, nåja, vi överlever ju ingenting. Egentligen.

bild via proxy


2 människor och en (stor) hund


Snö i Norsborg


kolla in

länken nedan, den är mycket intressant, tar 20 min och är på engelska, men väl värt det! I övrigt skiner solen och allt är väl i Konungariket. Kanske. Det andra fixar vi!

Såg filmen "Zodiak" i går och den var bra. Ska läsa om den på "Empire" så vet jag mer om vad jag tycker...

Vi lever i ett ständigt expanderande universum

ny länk (på engelska)

http://www.storyofstuff.com/

Ingen risk - hörni!


Shiba inu i Stockholm


Människor på Stockholm is


datorn tillbaka till fabriken

igen, nåt chip hade fallerat...tur då att man har en reservdator...Nu har jag fått den att koppla upp sig till Netet oxå, den tjurade lite. Å ena sidan - teknik är obegripligt, å den andra - är man motiverad då löser man det.

I dag ska jag städa. Så det så. Ibland behövs det med.

I övrigt?

Allt är vitt vitt vitt
Utom det som är
grått grått grått

Det är bara
att gilla läget

Visst kan man bli
frustrerad
förbannad
upprörd
men -
vad lönar det sig?

Vackra Stockholm


Vackert - och farligt


Is är coolt!


livet

är det som pågår medan vi tänker på annat. Sägs det. Men är det inte tankarna som ÄR livet, allt det som pågår inne i våra medvetanden är ju det som vi kallar liv. Det blir väldigt tydligt när man umgås med någon som tänker helt annorlunda.
- Så du tänker så? Ja, det kan man kanske också göra.
Tänk om öppenhet och nyfikenhet kunde ersätta rädsla och fördomar.

Sol genom snö - söndag


Pimpad skylt


Påsutten bänk (Stockholm)


Borta bra men hemma bäst

eller hur? Det var skojigt att komma iväg och träffa släkt och vänner, men det är alltid trevligt att komma hem och kunna slappna av. På både det ena och det andra viset om ni förstår vad jag menar...Och människor reser till Malaysia, Azorerna, Gambia och Tanzania och jag är absolut inte avundsjuk. Inte då, jag har det bra här, under min korkek...och luktar på...blommorna?

fruset vatten vid fontän


frusna smeder i Smestan


en extremt busy dag

studiecirkelledarutbildning hela dan och studiecirkel på kvällen, första träffen med skrivarcirkeln. så nu blir det bara lite bilder och i morgon åker jag till Stockholm, så nästa inlägg kommer (troligen) på söndag. Ha de!

bänkar ingen sitter på


trångt vara gräsand på vintern


Hej, hejdå


intressant

lunchmöte, återkommer med mer om det när det finns mer konkret att ta på. Dessutom ringde Studiefrämjandet, jag kanske får jobb där oxå. Vi får se. Ikväll ska jag på starta eget i gruppträff på Företagsamma kvinnor. Är mycket mycket busy!

Och det snöar. Det har inget nyhetsvärde alls längre.

Hörde om nåt nytt på lunchen - Slow money. Grupp på Facebook. Handlar om att handla av varandra lokalt och stärka sitt lokalsamhälle, kommer från USA.

etuna en kväll i februari


änder på flykt


bil som ingen kör


en effektiv dag

tänk vad man hinner med när man inte jobbar...har nu köpt hem hö och spån så jag klarar mig ett bra tag. Köpte ett usb oxå, så jag kan flytta över data mellan mina 2 datorer. Det är visst mer snö på väg, jag tror att vi alla får vårt lystmäte i år...

Lystmäte - konstigt ord...

Fors kyrka


jojo


väntan på arbetsförmedlingen

första dagen på en ny månad och en måndag, jag lovar, ALLA var där. Jag fick vänta två timmar på att bli inskriven. Synd att de inte har en kaffeautomat...Men nu är jag inskriven igen. (jippi...) Det var intressant att studera mänskligt beteende och som tur är hade jag varit till biblioteket innan, så jag hade böcker att läsa. Jack London, bla. Fick följa med ner i magasinet i källaren och där har de många böcker. Bla Jack London, då. Jag tror en av böckerna som jag fick låna - White Fang - är från 1906.

RSS 2.0