ja, jösses!

bara för att jag var så mellow med att datorn fuckade upp förra gången, så gjorde den det igen. No matter, jag lämnar in den och köper en ny. Förhoppningsvis fungerar den mer än den här gjorde...men, det är ett i - landsproblem. Om universum är gott mot mig, får jag en jobbdator under denna veckan, då klarar jag mig ett tag i alla fall.
I övrigt börjar det röra på sig nu, därför att det måste göra det. Du kan inte bromsa dig ur en uppförsbacke, eller hur? Jag tror att ju mer kontroll du tar över saker, desto bättre blir det. Går det åt skogen har du i och för sig ingen annan att skylla på. Men det är så jag vill ha det. Jag har blivit så klok nu så jag förstår att ingen är perfekt. Inte ens jag.

fredag

först så går det ner så går det upp så går det ner, sen så går det upp, så går det ännu mera upp, sen så går det ner, så går det ner, så går det ner, sen så går det upp, sen går det upp och upp. Så har min vecka varit, rena bergochdalbanan. Men fredag kväll blev bra, så det slutade i dur. Det är huvudsaken.

sol blänker i fönster på Strandvägen - i lördags


plantering i lördags


tooorsdag

hela dan. Annars är det mesta som förut.

på väg


blommor i november


hund och träd


I går

kom  jag aldrig in på bloggen, så jag kunde inte skriva. Frustrerande, men kanske lika bra, jag var så förbannad. Ännu en bortslösad eftermiddag på en onödig "utbildning". Kanske är det för att jag är lärare, kanske för att jag redan vet en hel del, kanske för att jag är en bordelinepersonlighet (vilket vi väl i stort sett alla är, om man ska tro föreläsaren) - men 9 gånger av 10 ger en föreläsning mig ingenting. Vill resa mig och gå, men är alltid för artig. Varför är jag det?

Gren nuddar nästan ytan - Stadsparken


Alice ser på träd - Oxbacken


måndag

= sovmorgon, SÅ lyxigt. Ska in och ha lektioner i em, istället för fredag em, då jag ska prata film med tonåringar på Palatzet i Skiftinge. Har ingen aning om hur det blir...spännande, kan man ju säga då, eller hur?
Det är tydligen första advent nästa helg? Så äntligen är november över, för den här gången. Årets jobbigaste månad, den behövs förmodligen, men det är skönt när den är över. När jag var ute med hunden vid 00 tiden, var det i stort sett stjärnklart. Nu regnar det. Jojo, så kan det gå...

Sol över övergiven fotbollsplan - Oxbacken


höstskyltning på den lokala blomshopen


tja

visst undrar man ibland vad man håller på med? och sen fortsätter man bara...

i en röd liten stuga vill jag bo...


mulet och lite kallt

har vi skrivit om vädret varje dag sedan jag började på SFI, men på eftermiddagen i dag blev det halvklart och fint väder! Där ser man att universum förstår när det är dags att skärpa sig. Ikväll blev det regn, regn, regn...Det är intensivt! Och roligt! Och svårt! Och kul! Och så mycket lättare att förklara vem Emil i Lönneberga är när man kan titta på filmklipp på youtube. Det ni! Hur levde vi före datorer och internet, google och youtube? Inte alls, antar jag....När man vänder in och ut på sig och förklarar med hela kroppen och eleverna ändå säger - Vi förstår inte...Då är det bra med BILDER!

Alice och min skugga möts


och så jobbar man

igen. Pust. Dagarna går i 120 knyck, minst. Men i dag kände jag mig uttråkad. Redan. Det kan bero på vädret, mulet, mulet, mulet...Och hur stavas vår statsministers efternamn? Tänk vad man tror att man vet tills man ska berätta det för någon annan...

livet och det och sånt, hörni...

ett litet hus skulle man ha (att bo i)


minne av våren


allt borta...

det är lätt att bli olycklig och besviken när man måste ominstallera datorn och alla epostadresser, favoriter, texter och bilder försvunnit - MEN istället kan man tänka; jippi, feng shui, och det utan ansträngning. Allt gammalt är borta, nu finns plats för nytt. De viktiga adresserna får man snart tillbaka, bilder tar man nya, texter skriver man nya OCH den här gången hade jag faktiskt sparat det jag ville ha kvar. Man lär sig av misstagen...kanske.

Ännu en bra sak, loggar nu in till mailen direkt från comhems hemsida vilket betyder att jag kan göra det från vilken dator som helst. Så länge jag har det krångliga lösenordet, det verkar inte gå att byta ut det heller.

Den här gången fick jag inte spel när datorn klappade ihop. Utveckling, vana eller uppgivenhet? Man klarar sig utan en massa saker, datorer är bara en av dem.

(Vi klarade oss länge utan all teknik - eller, gjorde vi det, de som levde då är döda nu...)

ojojoj

så trött man blir av nya intryck. Bra att veta, människor är inte maskiner...

närbild


drömde

om flygande sälar, undrar vad DET betyder?

utsikt från Vilstabacken


på somaliska

har de samma ord för frys och kylskåp. Inte konstigt att det blir svårt att skilja på det på svenska då! I övrigt kom jag på i dag att det är kul att jobba OCH jag fick en jobbtelefon. Det har jag aldrig haft förut. Coolt...

Tuna Park, en söndag


måndag

och jag jobbar hemma. Vilken lyx. Vilken klok chef som litar på att man gör det man ska även om man inte är på jobbet. Ska till biblioteket och försöka hitta samma bok på svenska, arabiska och engelska. I övrigt tar jag det lugnt.

titta där borta!


blev aldrig

något inlägg i går, jag brydde mig inte om att starta datorn. Allt gick bra, jag pratade om kungar och presidenter, framförallt Gustaf II Adolf, vars dödsdag det var i går. Bytte på di små när jag kom hem, åt grillad kyckling, chips och cider - en klassiker på fredagarna. Första veckan avklarad!

remember remember

the fifth of November...(Guy Fawkes och/eller V för Vendetta)

En alternativ energiform i Sverige, där vi har så lite sol - snödrivna bilar!

hage i november


ny pose


dag tre

lär mig mer, blir allt varmare i kläderna, men också tröttare...hur ska jag klara 2 dagar till? Tur att jag vet att det går, om man tar en dag i taget.

novemberdag


nämen - Alice!


om bilderna är suddiga

beror det på att det var mörkt i söndags, eller på att jag inte lärt mig ställa in slutaren (bländaren?) manuellt. Har i dag jobbat hela dan, bytt åt marsvinen och äntligen ätit. Vad slut man blir av arbete, ska det vara så?

ett svart får


gräs


auskultation

heter det när akademiker gör praktik, kom vi överens om i morse (på jobbet...) Tänk vad man lär sig när man jobbar! Annars hade jag gått i okunnighet om en sån sak och hur hade det varit? Ny kopiator att försöka komma (o)överens med. Annars väntar jag nog med mina intryck, mer än att det går fortare och fortare att förstå sig på ett nytt ställe. Erfarenhet eller fördomar? Vet ej. Trevliga elever, som alltid. En kollega är far till en av eleverna på VäPG, så nu kan vi skvallra om den skolan...

mossa på björk


novemberbäck


RSS 2.0