rondell i Etuna - allt går för runt?


underhållsfritt tak?


trappan vid Sörmlandsgården


Äta gott

och diskutera livet med vänner - det är inte dumt. Samtalet går i vida svängar, allt är intressant och efteråt minns man inte vad man egentligen pratade om. Livet, döden och allt däremellan. Böcker, film, andra människor, sig själv, en ny lägenhet, marsvin. Ständigt dessa marsvin...

Trösterikt, eller hur?


Monica och Golda och blommor


Coola Eskilstuna?


Graffittistickning Rothoffsvillan


Graffittistickning Rothoffsvillan


I dag blir det bilder

mycket nöje!

Nyklippt gräsmatta (inga maskrosor...)


Dito


Vy mot isstadion, från fotbollsplanen


Dissade vädret i går

men på kvällen blev det riktigt fint. Tog lite kort som bevis. Det håller i sig i dag med. Bilderna blev bra när man tog dem på kvällen, inte så blaskiga som de blir i fullt dagsljus. Nu börjar det bli svårt att hitta maskrosblommor och de flesta kråkvickerblommorna har också blommat över. Gräsen börjar bli bruna istället för gröna. I natt har de inte ätit upp blåbären heller. De fick vattenmelon igår och det verkar vara en hit. Håhåjaja, att vara djurägare...

Sommar mitt i livet
Liv mitt i sommaren
Inget blir som man tänkt sig
men bra i alla fall
Det är kanske tur
att det inte är jag som bestämmer
Annat än när jag skriver
Då får jag bestämma vad jag vill

Minne av en varm dag


Upplösning


Hallon

vill inte Lea och Rakel ha, men blåbär funkar fortfarande. De äter minsann inte vad som helst! Skriver vidare på min historia och börjar tro att det kan bli nåt. Måste bara fundera lite på hur allt hänger ihop och fungerar. Det bli ju så när man skriver om inre landskap att det är bara man själv som vet hur det ser ut där.

Nu har jag blivit bestulen tre gånger i år och bara en gång av tjuvar. Det går att bli lurad och bestulen på pengar på lagligt vis. Naivt av mig att inte veta det, kanske. Men nu har jag lärt mig. Den hårda vägen.

Etuna i fjol


Etuna i fjol


Nu har jag inte

hört svalorna på ett tag, så de har förmodligen gett sig iväg. Det är därför jag känner höststämning. Men det är bra, nu kan det börja röra på sig. Jag gillar inte när allt står still.

Annars?
Jodå,
huvet upp
fötterna ner
allt rullar på
typ

Svalorna

skriker fortfarande utanför mitt fönster, sommaren är änu inte över. I morgon är det lördag, så då kommer inläggen i stillstanding, välkomna dit!

Sensommarblommor


Diket mot Isstadion


fredag

tydligen kan det löna sig att bråka med mobiltelefonleverantören för att få rätt, så jag ska prova att bråka lite mer. Lyssnar på "Heliga familjen", radioprogram (p1), det är bra. Jag gillar det fast jag inte har nån familj (mer än Alice och Lea och Rakel då), eller kanske just därför.
I dag tror jag att jag chillar...

Grönt är skönt!


Gräs i juli


En torsdag

i juli år 2009. Jaha.
Det finns tusen skäl till oro
Men bara ett att hålla sig lugn
Det ordnar sig, eller
som jag läste på en reklamskylt i går
Det blir bra

I dag skiner solen


i kväll

blir det Harry Potter igen, ska gå med två minderåriga som inte får se den annars, känner att det är en kulturell välgärning. Och vissa filmer kan man absolut se två gånger, gjorde det med The Dark Knight i fjol och det ångrade jag inte.

Vänner spelar bangolf, pojkarna är duktiga värre!


Vad är nu detta?


Bedrägeri

Har fått en intressant mobilfaktura i dag. Två företag debiterar mig hundratals kronor för tjänster som jag inte visste att jag köpt av dem. Jag har fått sms från dem, men bara klickat bort dem. Det räckte tydligen inte. Det gäller att passa sig, varje ny teknik ger människor nya chanser att lura oss. Jävlar vad arg jag är, men det står tydligen i avtalet (som ingen någonsin läser) och på hemsidan...Hm, hoppas de får brinna i alla fall några minuter i helvetet för detta, det unnar jag dem!

Träd


Sol på spindelväv


måndag

just det, missade att det var lördag i lördags, trodde det var fredag, i alla fall när jag skrev inlägget. Nu har jag varit ledig länge nog...Vilken lång månad juli är, visst är den längre än alla de andra? Utom möjligen november. Annars är allr som vanligt, gick upp tidigare för att gå till af, men de ringde och avbokade. Så kan det gå, kanske behöver jag dem inte.

I morgon

ses  vi i stillstanding!

Fint hus


sommar å grönt å vatten


Ghost Rider

ännu en film efter en Marvelserie, med Nicholas Cage i huvudrollen. Det är tydligen såna filmer han gör. En ung man säljer sin själ till djävulen och blir hans prisjägare, får i uppdrag att stoppa djävulens son, Darkheart. Cool namn. Den var sådär. Såna filmer är bäst när de uppvisar humor och det gjorde den här. Vissa berättelser är svåra att ta på blodigt allvar. I kväll ska jag se Harry Potter, se det blir en annan historia!

Sluss - Rosenforsparken


Vägen fram, något grön


fredag

känns som en mellandag, en sån där dag som finns för att de andra dagarna ska ha nåt att blåsa upp sig för. I dag ska jag göra rent åt marsvinen och fika med en kompis, annars det vanliga. Juli, usch vilken tråkig månad och så ska man väl inte ens klaga när man är ledig, har pengar och solen skiner. Men jag klagar ändå, så det så!

allt flyter


Mystery Men

såg jag i går, en film med något taffliga superhjältar (med taffliga superhjältekrafter) spelade av bl.a. Hank Azaria och Ben Stiller. Rolig, jag skrattade högt några gånger och det gör jag inte ofta. Såg den på rekommendation och ångrar mig inte, så det kan ni oxå göra och kanske inte ångra er heller?

en stig som leder någonstans eller ingenstans, vem vet?


de eller dem?

Jag blir vansinnig på det här, jag brukade ha stenkoll på vad det skulle vara, jag kände det och i värsta fall kunde jag läsa högt och höra det, men nu blir jag bara mer och mer förvirrad. Se här, från DN idag;

Men enligt WHO är 60 procent av dem som insjuknat under 19 år gamla.

Ska inte vara av de som insjuknat? Jag måste vara förstörd av alla elevtexter jag läst, de har gjort mig totalt vilsen. Hjälp mig, någon!

Skrattmås


Rakel (till vänster) och Lea trycker på balkongen


surret från datorn

ackompanjerar mina dagar.
hur klarade jag mig innan jag hade en dator?
den är bra till så mycket.

skynda, skynda att vaccinera mera
vaccinera mot allt som du kan förlora effektivitet av
vaccinera mot olycka, mot sorg, mot baciller
låt oss lura i varandra
att vi kan vaccinera oss mot livet
med alla dess plågor
tills vi inser att plågorna var en del
av livet

Hittade en film

på Aftonbladet (länk tillagd) med ett vildsvin som jagar en varg. Varför utgår vi från att de jagar varandra, de kanske leker? Djurs beteenden ska alltid förklaras utifrån något nyttoperspektiv, men vuxna människor leker, så varför inte vuxna djur? (vargen ser dessutom ung ut). Såg ett kort inslag om lek på TV häromkvällen där en forskare menade att leken tränar tänkandet. Hm. skulle tro det. Fantasi är bra till mycket, bl.a. kan man tänka sig något nytt, något som ingen tidigare sett. En bra egenskap, eller hur?

Skogstorp


V - går i repris på nån kanal (tänk att man tyckte det var bra...)


juli

Sverige går in i sommarkoma, de flesta verkar ta ledigt från allting. Inte jag! Och inte tidningarna. Nu hotar de med svininfluensan igen (som inte skulle kallas så, utan nåt annat som ingen kan komma ihåg för att inte göra svinuppfödarna ledsna - sorry, ni får bli ledsna)

Sprang i går, det går fortfarande tungt, men det ger sig väl, skriver ca 1 timme varje dag, så historien går långsamt framåt. Jag har ingen aning om hur det ska sluta, men den som skriver får se.

Svensk Djungel (Rosenforsparken, Skogstorp)


Ja! Vad är nu det här?


Byfåne

Om alla i byn är idioter, då blir den kloke byns fåne, eller hur? Vet inte varför, men den tanken tröstar mig...

Prins Caspian

- filmen - såg jag i går. Den var söt, bitvis gripande men oxå sentimental.  Narniaböckerna har det bästa och det sämsta av engelsk barnbokslitteratur; infallsrikedom, hjältemod, fantastisk fantasi, men oxå stereotyper, sentimentalitet och övertydlighet. Jag gillar Edmund bäst, som karaktär och som skådis. Hoppas vi får se mer av honom. Lucy växer oxå, även om hon är lite för god och perfekt, sånt blir alltid lite tråkigt...Susan visade sig vara riktigt duktig på att slåss och Peter drabbas av samvetskval. Se den om du gillade "Häxan och Lejonet."

Trevlig skylt på rastställe


Fin hund i fin bil (Golda)


nu måste jag bara

få ha en åsikt om en artikel i dagens DN.

Fler barn skadas i fall från skötbord

Allt om Barn Färsk statistik visar att antalet skadade barn ökat med en tredjedel. Oftast är orsaken att barnen lämnats ensamma på skötbordet. Nu vill Konsumentverket att man skärper EU-standarden för skötbord.

Så det är inte föräldrarna som ska hålla koll på sina barn så att de inte ramlar till golvet och slår ihjäl sig, utan skötborden ska vara så säkra att det inte kan hända. Hjälm och säkerhetsbälte på! I alla sammanhang. Om vi blir tillräckligt säkra och hygieniska kommer ingen att råka ut för någon olycka, ingen kommer att bli sjuk och ingen kommer någonsin att dö.

Lekande Barn i Vällingby


Vällingby - coolt hus till höger


Långfärd

Blev det, ända till Vällingby och tillbaka. Griffon brabanconer är väldigt söta, just de här var rörliga och charmiga oxå, lite blyga. Tog inga kort på dem, men lite annat. Alice fick åka mycket bil, inget som hon gillar. Så drömde jag i natt att vi var ute och simmade, hon och jag och hon hade hela tiden huvudet undeer vattenytan. Otäckt, som om hon inte ville leva. Så mötte vi några andra hundar som var ute och simmade, en spaniel (med ett ben) följde med oss till stranden.

Sprang sent i går kväll, i ösregn. Intressant upplevelse, men det gick det med. Vad blöta vi blev, från topp till tå.

Synd att man inte kan fånga doften...


Vacker plantering vid Köpmangatan


åker

till Stockholm för att titta på griffoner (griffon brabancon) med en hundkompis, det är alltså inte jag som ska ha en. Tar lite kort och återkommer. Berättelsen går sig gilla gång och kanske sällar sig till de trycktas skara, vi får se, jag ska följa Stephens råd först (låta den vila i tre månader, läsa om med kritisk blick - duger den att visa upp?).Min första bok (hittills enda) ska vara klar på Recito förlag, återkommer när den går att köpa.
Kram på er!

Garden

heter trädgård på engelska (have på danska), Edens lustgård heter Garden of Eden på engelska, alltså är deras namn för trädgård detsamma som namnet på lustgården. Det är kanske därför engelska trädgårdar är så vackra och många av de svenska så tråkiga. Trädgård är så mycket mer prosaiskt, eller hur?

Rosor vid Rademacher


Trädgårdsäng


Det är sårande

att ha husdjur som springer och gömmer sig när de ser en. De är rädda för mina händer, vilket jag i och för sig kan förstå. Det måste vara annorlunda att föda upp dem från början...Får se om jag kommer att göra det, har inte bestämt mig än. Man får tydligen inte vänta för länge, efter ett halvår är marsvinshonorna för gamla för sin första kull...

Annars är allt som vanligt.

Blå himmel, röda rosor


Rothoffsparken


No Country for Old Men

film av bröderna Coen. Mycket brutal, mycket bra. Den följer inte den gängse mallen, har bl.a. nästan ingen musik, de enda ljuden är de ljud som hör till scenen. De är skickliga! Sedan är allt det där våldet kanske inte min likör, men det är så snyggt gjort att jag gillar det ändå. Och de spekulerar inte, de visar inte mer än nödvändigt.

Så började en ny, brittisk serie i går, "Being Human", den verkar lovande.

Kram på er!

Kommer du med godis?


rosor


regn

i dag. Skönt. Allt är bra i lagom doser, eller hur? Simmade i Borsöknasjön i går och åt sen goda grillspett. I dag tänker jag ta det extremt lugnt, förutom att vi ska springa ikväll.
Åkte buss och betalade med mobilen. Coolt.

Hämta bollen!


Äventyrsbana, Vilsta


Wall - E

såg jag i går. Vilken söt film! Och tänkvärd. Man kan berätta mycket med bilder och andra ljud än tal. Rekommenderas!

Annars händer det inte så mycket. Läste en novell om en vampyr av Guy de Maupassant i går. Tänka sig att han skrev sådant.

Och Alice håller på att lära sig att inte bråka med marsvinen och inte springa till balkongen och skälla så fort en hund, en brevbärarbil, en skateboardåkare eller nåt annat går förbi på gatan.Det börjar gå rätt bra. Tänka att det som jag inte brydde mig om att inpränta i henne av hänsyn till grannarna, inpräntar jag av hänsyn till Lea och Rakel. Man är sig själv närmast...uppenbarligen.

Fors kyrka och måsar


grönt!


Mitt i veckan

Tiden går långsamt när man är ledig och inte gör något särskilt...blir ni avundsjuka nu? Bli inte det. Jag tränar på att vara osäker på framtiden och det går riktigt bra, det är bara ibland som jag stressar upp mig och undrar vad jag gett mig in på. Men det vet jag ju.

Gjorde rent åt Lea och Rakel i går, hoppas de blev nöjda. Vad mycket hö och gräs de äter! Att så mycket får plats i de små  kropparna!

Såg i går utställningen "Ei saa peittä" på det lokala konstmuséet. Många dystra verk och en del kul, men inget som fick mig att säga "wow"! Möjligen den största installationen, den kan jag tänka mig att gå tillbaka och se igen.

RSS 2.0