i stilla vatten kan man spegla sig


Är det verkligen så hemskt

om ungdomarna super lite på Valborg? Har inte ungdomar gjort det i alla tider? Kommer de inte alltid att göra det? Är det inte som att stå och försöka stoppa en vårflod av fruset vintervatten, dvs dödfött? Vi har alla varit unga och de flesta av oss överlever chocken. Inte alla, men så kommer det alltid att vara, vad vi än gör.

Plast som ser ut som vatten


huuu

Svinpesten kommer...eller inte. Blir det som med fågelinfluensan, ett spöke som vi ska hotas med så att vi glömmer att vara förbannade på chefers bonusar och bankers försnillande av våra pengar? Eller ska vi bli oroliga på riktigt? Och, i så fall, hjälper det? Jag väljer att inte vara orolig. Det som händer, det händer (tja, typ) och vi vinner inget på att oroa oss. Så gå nu inte ut och köp ångestdämpande medicin, det vinner bara läkemedelsföretagen på.

Vatten och fåglar


Det går bättre

för flickorna än för pojkarna i skolan. Dah! Pojkarna är för smarta för att ställa upp på skolans låtsasvärld, särskilt när de inte behöver, de får välbetalda jobb ändå. Har jag fel? Skolan är ett kärringprojekt, det har jag tyckt (och sagt) länge. Har jag fel? Skulle inte tro det.

Vatten i Torshälla


Här gäller det också

att snabbt kolla upp länkarna jag rekommenderar, de försvinner efter en vecka.

Hur dumma

tror de att vi är? Nu visar det sig återigen att vi köper gammalt kött i affärerna och att datumstämplingen inte stämmer. Anledningen enligt en av de ansvariga: vi förstod inte att förpackningsdatum skulle vara det datum köttet förpackades.
.....
Visst blir man lite stum? Är de så korkade eller tror de att vi är så korkade? Igen?

Jag är ledsen

men i den här bloggen kommer jag inte tillåta reklam för egna bloggar. Skriv kommentarer till det jag skrivit, eller föreslå egna ämnen. Kommentarer kommer att granskas före publicering.

Ulf Wickboms

krönika i Godmorgon världen i dag är något jag skriver helt under på. Länk tillagd till programmets hemsida.

Kom på nåt

som jag vill skriva om i alla fall, en "global influensaepidemi" som är på väg...några fall med dödlig utgång av influensa i Mexico och media slår på stora trumman. Är det meningen att vi ska drabbas av panik? Att vi ska glömma kristider? Titta åt fel håll medan något helt annat händer? Eller är det Apokalypsen som kommer nu? Ibland känns det som att något borde hända på riktigt snart så vi slipper de här panikattackerna. Å andra sidan vill jag ju inte det alls. För dig som undrar vad det handlar om, länk till Aftonbladet tillagd.

Grövelsjön


funderar på om

Jag skulle ta och skriva i den här bloggen på vardagarna och i stillstanding på helgerna, då blir det en blandning av officiellt och privat. Jag kanske återkommer om detta under dagen, kom in och kolla om du är nyfiken.

Ny länk

Om det mättade fettet. Informera dig och bilda din egen uppfattning, lita aldrig på det som flocken ylar gemensamt om, ibland har den ensamma rösten i öknen mer rätt.

Mer vatten


Jäv

Det är en del prat om Pirate Bayrättegången för tillfället. Det visar sig att domaren sitter med i samma förening för upphovsrätten som de som stämt Pirate Bayfilurerna. Det var intressant att höra de båda advokaterna diskutera detta i radion på morgonen, de anser båda att de har rätt. Förstås. Men det märktes att de var vana vid att diksutera och att låta lyssnaren avgöra vem som har rätt. Framförallt var de överens om att låta den rättsliga processen få sitt. Det slog mig att advokater, läkare/forskare och journalister ofta är bra på detta, att låta åsikterna brytas mot varandra. Samma sak gäller nämligen den just nu högaktuella fettdebatten. Mättat fett är kanske inte alls farligt. Eller också är det det. Jag säger bara, gör det som fungerar. För dig.

Vatten i rörelse


länk till Susan Boyle

inlagd till höger...

Världsbokdagen

...är en bra dag för att starta en ny blogg, eller hur? Jag har tänkt att den här bloggen, som jag har döpt till Omtänket, ska handla om ett eller flera dagsaktuella ämnen, alltså något som tas upp på nyheterna. I dag är det Världsbokdagen - så i dag kan man fundera på hur länge mänskligheten kommer att använda böcker, är de på väg att dö ut? Ett sådant fenomen som Susan Boyle, från "Britain's Got Talent", visar kanske på att framtiden ligger för Nätet?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0