Sharif

= bra, dvs Omar Sharif (skådisen) hette (heter?) Bra i efternamn. Dessutom betyder gable gavel, så Clark GablE heter gavel i efternamn. Visst är det klurigt?

Sista dan på SFI, skönt och OJ så mycket fikabröd jag blev bjuden på. De gulligaste elever jag nånsin haft och jag har haft MÅNGA gulliga elever.

bild från förra våren...


bild från december - fortfarande aktuell


komma vinter komma snö

men det var väldigt längesen vi hade så mycket. man slirar fram till fots i en spännande tillvaro där man inte vet vad som döljer sig under allt det vita, bruna och grå. Men det går. Ibland är det skönt att bo i stan...

precis vad vi behövde - mer snö!


jag jag jag

du du du
vi vi vi
oss?

pronomendikt
istället för substantiv
snö snöare
snöast

så det så!

det är inte rätt
när det är fel
men vem vet?
kanske kan det ske
att allting vänds
upp och ner


yeah - vad kan man säga, det är vinter...


julen är slut - fatta!


sista

tisdagen på mitt nuvarande arbete. Skönt. Nu kan det bara blli bättre! Eller?

ursäkta om jag cyklar
på trottoaren
men jag är rädd
om livhanken

livhank - ännu ett konstigt ord...

tråkig

vill man ju inte vara, men tänk om man är det? Det är nog så att man behöver andra för att inte vara tråkig, det är svårt att vara rolig i ett vacuum. Fast det finns ju inget vacuum...även i rymden finns det partiklar, har jag läst, även om de är små. Ibland känns det som om jag tänkt alla tankar redan och allt bara är repriser. Dessutom läser jag om böcker jag redan läst och ser om filmer jag redan sett. Kanske behöver jag gå inåt och se vad jag hittar där. Men tänk om jag hittar något farligt?

Baltzar!


Kasper och Baltzar i sitt nya hem


viiinter - när tar du sluuut?


Påpälsad man i vintern


nä men nu jäklar!

intressant rubrik, eller? Ibland blir man ju lite less på allt och ingenting av ingen anledning alls, eller hur? Då får man ta en kaka till och köra lite dataspel, så går det över.

aldrig mer
har jag lovat mig själv
så många gånger
och ändå -
nu står jag här igen...

jag är en främling i detta land -
men detta land är inte en främling i mig
                        Jonas Gardell

to assume makes an ass out of u and me

fel årstid för fotboll?


alltid

fel
aldrig rätt
alltid rakt
aldrig snett
alltid glad
aldrig fett
ledsen

en kall vinterdag i december


avtalssvenska

är svårt det. Måste det vara så svårt? Det tror inte jag, men vad vet jag? (Svar=en hel del) Får tusen idéer om dan, men nu har jag en som jag vill försöka förverkliga. Återkommer om den. Ikväll är det Mästarnas mästare på Rikstelevisionen. Jag gillar det fast jag inte är sportintresserad. Så kan det vara.

Det var spännande att cykla idag, väldigt moddigt efter snöfall, men det går bra. Man vänjer sig långsamt vid snö & halka, så det funkar. Nu ska jag äta äppelpaj och grädde, så hejdå på er!

Alice leder vägen


Djurgården i kyla och snö


två veckor kvar

snart släpps jag ut i friheten igen. Skönt och lite läskigt. Förkylningen är mer eller mindre borta, jag behövde bara sova ordentligt. Det brukar vara så. Snart ska jag börja ha en skrivarcirkel. Det blir spännande. Lite nervöst, som allt nytt. Så kanske två av marsvinsungarna ska ut på foder och bli varannanveckasboende hos mig. Det blir också spännande.

sol på Sörmlandsgården


thank god its friday

mest för att jag är trött, det blir skönt att sova...

uppförsbacke är det ibland...


Alice! På en sten! På vintern!


dis och dimma

vad är det för skillnad? Och när var Sverige senast i krig, var det mot Norge 1905?

faktura och räkning

vad är det skillnad? Kan man säga att det är samma sak utan att luras? Avtal och kontrakt? Några småsaker som en sfi - lärare måste ta ställning till...

Spår i Snön


inga får går här nu


visst ser det kallt ut?


Detalj på hus vid Sörmlandsgården


Snöhund på Djurgården


life is a minestrone

served up with parmesan cheese...Är förkyld och kommer att tänka på 10 ccs kloka iakttagelse att ingen tycker synd om dig om du har en förkylning,  mer än du själv. Så man får göra det extra mycket då, eller hur? Tre veckor kvar som sfi - lärare och det är skönt, även om det stora okända väntar...(men det gör det ju alltid)

Sten med Snö i Sol


länk tillagd

till info om filmen, på engelska. Svensk info hittar du om du googlar på titeln. (är jag pedagog eller är jag pedagog...)

Sol på Tallgren


Här har ett rådjur sovit


sålde

två av ungarna i går, de två svarta. Människorna som kom och köpte dem verkade vettiga, de hade marsvin hemma så di sma får sällskap. Det måste blir en smärre chock för dem. (smärre, är inte det ett konstigt ord?) Det blev lite mer plats i buren och vi tycker nog allihop att det blev tomt, utom möjligen Alice, hon skulle nog inte bli för ledsen om de flyttade allihop...

Cool känsla, att vara uppfödare, det ger mersmak.

Såg "Charlie Wilson's War" i går. Bra film, välgjord och fick mig att förstå lite mer av det som händer och har hänt i Afghanistan. Och att det inte alltid är de troligaste figurerna som påverkar världspolitiken mest...

Trettondag

Av vilka det går en på året. Kanske ska Leas ungar heta Kasper och Baltsar, som en hommage till ungen som dog, som om det oxå var en hanne, hade fått heta Melker. De tre vise männen. Har nu beställt annons i Kuriren, men som tur är måste jag inte sälja ungarna. Skulle det vara så att ingen lämplig människa dyker upp kan jag behålla ungarna själv. Som uppfödare ska man alltid vara beredd på det. Men om jag lyckas sälja dem (till bra mämniskor) kan jag ju föda upp fler...Jag vill gärna se vad Lucia lämnar och i alla fall para Lea och Rakel en gång till.

Annars är det kallt, under 20 minusgrader och faktiskt har jag inge lust till långpromenader. Inte Alice heller, tror jag, hon får kramp i tassarna. Det brukar bli roligare att gå långt sen, när vädret blir mer promenadvänligt. (Typiskt, när man är ledig...) Försöker vara effektiv och tänka ut vad jag ska göra sen, när min anställning är slut, men jag vill bara sätta igång. Tiden för planerande är över, det är dags att göra.

Lea och en av Rakels ungar


jobbigt vara vilt djur nu...


Hm, den brunsvarte

är ju en hanne, så rent tekniskt är han Rakels systerson. Nåja. Jag ville att det skulle vara en hona så jag kunde behålla den, men det hjälper ju inte. Vi är de vi är, så det så.

Rök från värmeverket, som har att göra i dag!


Visst ser man att det är kallt?


Suddiga bilder

dels vill jag inte använda blixt, bilderna blir så platta då, dels rör sig ungarna hela tiden. Men jag tar kort hela tiden, så nån gång ska de bli bra. Första bilden på den lille brunsvarte. Han är hur söt som helst och har fortfarande inget namn. När de får sina färska grönsaker kastar de sig över dem och på en halvtimme är allt uppätet. Och Rakel är lika tjock som hon var innan hon blev parad. Hon har den kroppen, helt enkelt.

I dag är det kallt, kanske är jag lat med hundpromenaden, sparar mig till våren och sommaren...

Rakel med systerdotter, Lea med dito


Dramatisk himmel


marsvin


världen är full av idioter

så, nu är det sagt, jag behövde få det ur mig. På "Ring p1" var det en kvinna som tyckte det var förskräckligt att man tvingade hundar att göra konster på cirkus....så skjuter man vargar till höger och vänster (och alla som vet det minsta om det medletida varghatet i Sverige blir inte ett dugg förvånade - de har skjutits varg när det var förbjudet och nu, när man släppte fördämningen...). När vi var ute och gick igår var det några småkillar som smällde raketer, Alice började skälla och hade nästintill panik. Är hunden skotträdd? frågade de, så fortsatte de att smälla. Som sagt, ibland känns det som att man vill hoppa av från mänskligheten, vi verkar inte ha kommit nånstans. Med nånting. Som djurvän (och - kunnig) känner jag mig ibland i total minoritet...

man är väl inte sämre

än att man kan ändra sig. I början fick inte Alice ligga i sängen, sen ville hon inte, nu (efter över 8 år) har hon plötsligt börja ligga i sängen. Och hon stannar hela natten. Sånt tycker jag är knepigt, men det visar att vi är kapabla att ändra oss, människor såväl som djur. Såg ett program på Rikstelevisionen i går om en man som var djurtokig. Han jobbade på zoo och hade dessutom 150 djur hemma (+ fru och barn, så han var inte helt utspejsad). Där var en man som inte fick nog. Han hanterade stora kattdjur, krokodiler, ormar, fåglar, giraffer, får och hundar...

Va? Får jag inte ligga här?


Lucidor eller Lucifer


då så

så har vi ett nytt år igen, och ett nytt decennium. Om vi alla tar i kan det bli bättre än något annat nånsin varit. Om jag någon gång får tre önskningar av en fé, har jag tänkt ut vad en av dem ska vara; låt varje levande varelse på jorden få det lite bättre för varje dag. Vad som skulle vara bättre skulle jag låta fén bestämma.

Är det inte konstigt att de visar så många romantiska filmer på tv vid nyår? De som tittar på tv en sån kväll är med stor sannolikhet ensamma (annars har man väl rooligare saker för sig) och skulle ha mer utbyte av vad som helst utom en romantisk film. Har jag fel? Skulle inte tro det. Och samma filmer går om och om igen på lite olika kanaler, samma serier...I dag ska jag försöka gå en långpromenad med hunden. Längtar ut.


RSS 2.0