att komma överens

det är svårt. Tre gummor ska till Nora, men de kan inte avgöra när de behöver åka för att komma fram i tid. Två vill åka tidigare, för att de vill ha marginaler. Den tredje känner inte samma behov av marginaler. Lösning? De får åka på olika vägar. Vårt behov av margianler är olika stort, det är bara att inse. Så då åker jag tåg. Hoppas det fungerar, går i tid och kommer fram ordentligt och allt det och sånt.

Ska på kryssning! Till Åland. Bilder (kanske) och rapport (kanske) kommer i morgon. Adjö, fastlandet.

Det bästa med att resa är att komma hem igen...

sensommarbild


Långnäsa!


nu har jag fått

ett jobb, som SFI - lärare, i Eskilstuna, på heltid, men bara 3 månader. Kompromissade lite om det där med heltid, men efter tre månader i princip utan någon inkomst blir i alla fall jag lite feg. A - kassan vet jag inte vad de håller på med, de betalar inte ut några pengar. Och den högsta lön jag haft någonsin! Måndagar kommer jag att ha planeringstid, var och hur jag vill och fredagar slutar man tidigare. Börjar på måndag. Första veckan får jag gå bredvid. Det har jag aldrig gjort som lärare förut. Intressant, spännande, pirrigt.

sommarbild


varma hundar från i somras


Relationer

Relationer
är svårt
Kanske är
den svåraste relationen
den man har
med sig själv?

Livet handlar om
att komma underfund
med sig själv
inifrån och ut
utifrån och in

nosen strävar ständigt uppåt - mot nya dofter


min älskling


ännu ett

jippo i stan i går, och den här gången gick vi, Alice och jag. Det skulle bli ljusspel och det tolkade jag (och säkert fler med mig) som att det inte skulle bli fyrverkerier. Och det var lugnt och skönt ett bra tag, förutom musiken då förstås, sen blev det lite smällande på slutet, men det hanterade Alice rätt bra. När vi kom hem hade hon lugnat ner sig.

I dag har jag haft 6 grupper med filmprat, bran från 6 - 9 år. Oj så intensivt. Får se hur det blir med det. I morgon intervju om ett jobb i Eskilstuna...

Trolsk stämning


Lyktor tänds och släpps


Ljusspel över Eskilstunaån


bild från förra veckan


drömde

om marsvin igen. Nu hade de fått en unge, som blev mobbad av en av de andra (ingen jag kände igen). Hannen var kvar och jag tänkte (i drömmen) att han får para om dem, när det nu bara blev en.

Cyklade gladeligen ner till Eskilstuna centrum i går för att gå på anställningsintervju på Stora Gatan. Letade efter den på kartan i telefonboken och på nätet, men hittade den inte så jag cyklade dit där jag trodde att den fanns och frågade tre människor. En busschaufför sa att den låg i Råbergstorp. - Det stämmer inte, sa jag, - den ska ligga i centrum. Då slog det mig (och gissa om jag kände mig dum!), jag skulle ju till Västerås! Cyklade hem och ringde (hade inte skrivit upp telefonnumret heller, något som jag brukar göra) och bad hemskt mycket om ursäkt. Det gick bra att komma ändå. Så jag tog hunden och körde till Västerås. Där var det lätt att hitta Stora Gatan. Det underlättar förstås om man letar i rätt stad.

Behövde inte betala parkeringen heller, bommen åkte upp ändå.

Köpte spån och hö på Lantmännen och bytte på di sma. Känner mig nöjd med dagen. Jobbet då? Ja, det var heltid. I Västerås. Hm, återkommer om det.

coach

var bra! Hon gav mig många bra tips bekräftade en del saker som jag funderat på (frågor man får på intervjuer) och hur jag gör min cv och mina ansökningar bättre. Utan att helt dissa det jag redan gjort. Trevligt. Så köpte hon ett ex av min bok, det visade sig att hon läser fantasy. Ibland är Universum gott mot en.

Rekryteringsmässan var ingenting för mig, den var för får. Jag är en varg!

På intervju i Västerås i dag. Jag cyklade ner till Eskilstuna centrum och letade efter Stora Gatan. Det gjorde jag helt fel i. Den ligger i Västerås...För första gången i mitt liv missade jag en intervju, men jag kunde komma ändå. mer om detta följer.

kram på er!

(hm, vargar har väl bra lokalsinne...)

snart är alla löven borta, vi kommer att sakna dem...


ja, IKEA

finns det något svenskare än att handla på IKEA? mer svenskt än små grodorna och sill och nubbe på midsommar. En gång vart tionde år räcker för mig, nu är det gjort för denna gången. De har MYCKET saker, det mesta behöver man inte. Det bästa var att jag insåg att jag har nästan allt jag behöver redan. Sånt som möbler, glas och täcken. Sedan kan man alltid vilja ha mer, men när man har osäker ekonomi är det lätt att avstå. Jag köpte en badrumsmatta (gul) och en råtta (svart).

Någon marsvinsbur (sic!) blev det inte. Jag får hitta en annan lösning. Så smällde ett helt nytt däck på vägen hem. Konstigt. Som tur var körde vi inte fort. Det blev en lång dag. Så i dag är det skönt att vara hemma. I em ska jag på rekryteringsmässa och i kväll på coaching. Återkommer (kanske) om det i mogon.

Allt blir inte alltid precis som vi vill
det påminner oss om att det inte är vi
som styr Universum
Vem är det då?
Din gissning är lika god som min
kära läsare



Vagnar parkerade medan kunderna äter lunch


Kitsch eller snyggt?


Tonårspojkrum?


Monica med snygg väska på IKEA


idag

är tanken att jag ska åka till IKEA och spana på marsvinsburar. Jodå, det är sant, återkommer om det, om det inte finns nåt coolare att skriva om. Kallad till intervju på torsdag, säger detsamma om det.

Varje gång du säger aldrig mer
menar du att du fått nog
för nu
men framtiden vet man inte
mycket om
Kanske saknar du det du dissade
och vill ha det igen

färg


coachen

ringde, på onsdag ska vi träffas. Det blir intressant att se vad det leder till. På radion har de ju sagt att jobbsökarcoacherna - som regeringen betalar en massa pengar till - inte gör varken till eller ifrån, men vem vet. Man kan alltid prova. Dessutom har jag både utbildning och erfarenhet och tror att jag behöver hjälp. Jag har aldrig varit bra på att söka jobb, så det är på tiden att jag lär mig. (Den tankegången blev lite råddig, men jag blandade alltså positivt och negativt i samma svep, mot alla regler. Jag har fördelen av erfarenhet och kunskap, nackdelen av att inte kunna söka jobb. Jag har ju aldrig fått ett jobb som jag verkligen har velat ha.)

Om solen lyser på insidan, då finns det ingen plats för moln
det inre klimatet kan du rå över själv, koldioxidutsläpp eller ej
Värmen kommer inifrån, sprider sig utåt
en god värme som inte leder till några katastrofer

görare av vår luft - året om, troget


vatten

igen, nu drömde jag om flera stora vågor som sköljde över hamnen, där jag och fler med mig var. Vi såg en jättestor våg komma mot oss, sen frös den och vi hann undan. Jag höll i Rakel (marsvin igen!). Det fanns tre fyravåningshus vid vattnet och vi gick in i dem. Sen vaknade jag så jag vet inte hur det gick. Vatten står för känslor, har jag fått lära mig. Vad marsvin betyder har jag inte en aning om...

Människa och hund i höstnatur


rönnbär - igen, men de är vackra


så här såg jag ut igår, i solen


drömde

om en översvämning. Jag räddade tre (eller fyra) marsvin upp i knät, de simmade mycket duktigt. Har aldrig drömt om marsvin förut, dock om översvämningar. Det var mörkt och vatten överallt. Våra bilar stod på flottar, så de hade också klarat sig. Jag var orolig för att marsvinen skulle smita, då hade jag aldrig fått tag i dem igen.

Annars är det lugnt, hör ni. För lugnt. Och solen lyser.

Let's go!


slappade

i går, det var skönt och välbehövligt. Gick en hundpromenad på över två timmar och som vanligt trillade mycket på plats. Det blåste och var kallt, men då är det så skönt att komma in och se fram emot ett karbad. (inte ett karlbad, även om det oxå vore trevligt)

Skrev i helgbloggen på tisdagen och trodde att söndagen var lördag, men det spelar ju egentligen ingen roll, all tid är ändå imaginär.

Läste ut "The Once and Future King" i går och den var så där. Men nu har jag läst den. Vissa böcker ska man ju ha läst, men man kan undra varför då? Man går ju inte i skolan längre...

Och vi vet alla hur vi ska göra välden bättre, så varför gör vi inte det? Såg bitar av en film på Rikstelevisionen i går, lägger till en länk, det handlade om Spirituality for Kids. Det vore kanske nåt för mig att hålla på med?

nervtrådar strävar ut i rymden


ja, ett träd i solljus


kreativitet

det är svårt det. Samlar man en massa kreativa människor behövs kanske inte mer än att ge dem tid att vara kreativa? Ibland tror jag att man har för lite tilltro till själva processen och ska in och peta hela tiden. Som att öppna ugnsluckan tiit som tätt för att se om degen blivit bröd än. Gör man det för mycket blir det bara pannkaka av alltihop. I vilket fall tar det längre tid. Funderar allt oftare på varför vissa människor är satta att leda andra. är det för att de kan mer? För att de är klokare? Har bättre kontakter och mer självförtroende? Hm.

Annars var det kul med kreativ workshop. Många bra och kanske bärkraftiga idéer kom fram. Det ska bli spännande att se vad det blir av det. Det kan tänkas att jag är negativ för att jag inte var fullt frisk och blev extra trött pga det.

rönnbär


nästan vårkänsla, eller hur?


vårdträd


filmcirkel

Något mycket intressant hände mig igår (kanske mest intressant för mig, jag vet inte?). Jag åkte till träffpunkten i Lagersberg för att ha en filmcirkel och ingen kom och det gjorde mig ingenting. Fascinerande, jag kunde verkligen ta det som kom utan att oroa mig eller bli besviken. Jag och kvinnan som står för pengarna via sitt förbund resonerade med personalen som var där och kom på en alternativplan. Alltså, om de inte kommer för att se film, vad skulle då få dem att komma? Vad behöver de? Kanske läxhjälp? Så nu erbjuder vi det istället. Sålde också två böcker, en till en helt ny bekantskap och en till grannen. Så coolt!

Sedan låg jag och hostade halva natten, tills jag trodde att jag skulle hosta upp inälvorna. Och nu, ingenting, känner mig nästan frisk. Mysko.

Blå himmel i oktober


Ek - Djurgården


Träd går från sommar till höst och vinter


är det svinflunsan

jag fått? Om det är en förkylning bär den sig konstigt åt, jag hostar och blir inte snuvig, febern går upp och ner, ibland känner jag mig nästan frisk, ibland risig. Funderar på att köpa hostmedicin, något som jag aldrig gör. Jag brukar säga att jag aldrig får influensa, men det är kanske så att jag har trott att de har varit vanliga förkylningar?

Från det ena till det andra, nu kan man köpa "Drakar och Berg" på Kulturbutiken i Eskilstuna.

Nässlor


Dito


Höstfint


Piggnade till

på eftermiddagen och känner mig nu nästan frisk. Så det kan gå...

Alice på Djurgården


Höst - löv i rännstenen


blå himmel - i dag


kris

i dag, så sedan borde jag bli frisk, trött och hängig, orkar ingenting. vad jobbigt det är, men nyttigt att vara svag ibland, en behövlig påminnelse att livet inte bara är en dans på rosor. Man räknar ju med att vara frisk hela tiden, även om man vet att ingen är det jämt. Eller nästan ingen.

hade med kameran

i går, men tog ändå inga bilder i det strålande solskenet. Så kan det gå. Marsvinen verkar ha vant sig vid varandra, det gick fort.

Fjärde gången med studiecirkeln i går och det är fortfarande lika kul. De ställer så krångliga frågor, jag älskar det! Men det är nog tur att det inte är mitt första lärarjobb, då tror jag att jag hade varit nervös. Nu kan jag säga rent ut att grammatik inte är min grej och att min språkfilosofi är att språk lever och ändrar sig hela tiden. Spelade "She loves you" för dem. Alltid kul med musik. Jag har fått världens bästa grupp och jag är förvånad över att jag kan älska mina elever även när de är vuxna. Det är kanske lärare jag ska vara?

nu blev det så där igen...

jag hoppas att det går att läsa inlägget...

Abram

kallar jag honom så länge, hannen jag lånat av uppfödaren i Tumbo. Jag frågade så mycket annat att jag glömde fråga vad han heter...Han satt väldigt still när jag fått hem honom, men så småningom sökte Rakel upp honom och "lossade" honom. Marsvin verkar "frysa" i nya miljöer. Jag satte in honom i buren efter ett tag och sedan har det snackats en stor del av kvällen och vid 5 i morse. Jag tror inte de brukar hålla igång så tidigt annars, inte vad jag hört i alla fall (förkylningen väcker mig ungefär då för hostande och halstablett - tagande). Bättre bilder kommer, förhoppningsvis.

Fakta;

de får i snitt tre ungar/kull
de kan behöva extra kalk och järn (tex persilja)
uppstår komplikationer är det oftast inte så mycket att göra (m. har svårt att klara narkos)
ungarna föds oftast på morgontimmarna
ungarna är skitsöta, redan från dag ett


Abrams bak


Lea


Lea och Abram


Lea till vänster, "Abram" till höger


Blivande mammor?


klimat

de som säger att klimatförändringarna inte är på gång bor nog inte i de södra öriken som blir alltmer översvämmade av tyfoner och annat. Det är inte lätt att stå mitt i en förödd stad och säga att allt är som vanligt. Jag hoppas att mänskligheten vaknar upp innan det är försent och att vi prioriterar det som är viktigt. För att citera en indianhövding (minns inte vem); - När alla djur är döda och all mark förstörd, då kommer den vite mannen att förstå att man inte kan äta pengar.

Det är egentligen väldigt enkelt, men det enkla undgår oss ofta. Ju högre upp i maktsfären vi befinner oss, ju konstigare ord använder vi oss av, tills allting blir obegripligt. (Lyssna på vilken politiker/forskare/företagsledare som helst)

Mat, sömn, jord, luft, vind, sol, vänner, kärlek, lycka, lek - de orden är de som rälnas. (eller, snarare, det de står för, orden i sig betyder ingenting)

Annars kan man gå till TED - talks, jag ger er länken dit, fullt av kloka människor med goda idéer.

let's feel some!


Alliiccceee - tittar bort precis när jag tar bilden, som alltid....


höstträd


förkyld

ont i halsen hela natten och snuva nu, men det är så det är, ibland är man frisk, ibland är man sjuk...var det det att jag åkte till jobbet i går? eller att jag gick upp tidigt? kanske är det Västeråsluften jag inte tål? hursom, nu får jag ta det lugnt och låta bli att springa på ett tag. ska ta itu med min historia. den blir till medan jag skriver den, det säkraste sättet att det inte blir nåt är om jag inte skriver. eller hur?

sköt om er allihop och minns att

Allt är bra

höstträd


gräs...


RSS 2.0