Räddningen är nära!


och snart

är det Påsk. Bara en sån sak. På två veckor har nästan all snö försvunnit, som om den aldrig låg överallt och spärrade vägen. I går knallade Alice och jag ut på två gräsmattor och fick simma tillbaka. Det dröjer innan man kan gå överallt igen utan fiskarbyxor + stövlar.

Såg filmen "Videocracy" i går. Jag tyckte filmaren förhöll sig mycket neutral till sitt ämne, han är ingen Michael Moore i sitt behandlande av ämnet. Berlosconi fick mig att tänka på Julius Caesar, som gjorde sig själv till kejsare. Det är väl det han har gjort, ställt sig ovanför lagen. Italien är ett konstigt land, men de kan laga god mat. Det mest intressanta var valkampanjfilmen, där en massa vita, tjusiga kvinnor sjöng om hur mycket de gillade Berlosconi. Det verkar vara allt som hans "politik" går ut på; - Gilla mig, gilla det jag gör, tänk inte själv.
I mina svarta stunder tror jag att det är så mänsligheten fungerar, den vill helst slippa tänka och bara konsumera sig in i Harmageddon. Men så går det ju inte att tänka, det vore detsamma som att ge upp.

Och det är aldrig försent att ge upp!

Blommor!


ni tror mig säkert inte

men det är jättestressande att inte ha något att göra. När ska man göra det där som man ska göra och när ska man göra det där andra som man oxå ska göra? När man har fullt upp hinner man inte tänka på sånt, då gör man bara. Och så har man för mycket tid att tänka...

Blommor


Talade

på sopplunch på abf i dag. Intressant upplevelse, vill göra mer sånt för att bli bättre på det. Att vara van lärare betyder inte med automatik att man blir en bra föreläsare. (typ...) Beställde två filmer för att belöna mig själv. I grå köpte jag Stephen Kings senaste, blev så glad när jag såg den, barnsligt glad. Kollade inte ens vad den kostade, jag bara skulle ha den.

Mer fusk...


en hel dag

med diskussioner. Intressant och givande men så trött man blir! Förmodligen av ovana. Fick tre timmar i veckan som engelskaviklärare på folkhögskolan här i stan. Och bra lön. Inte fy skam!

Tar ut våren i förtid...


Ring P1

Är ett intressant program. Människor ringer in och tycker och debatterar saker. Jag håller med eller inte. ibland har jag faktiskt ingen åsikt. Så kan det också vara.

I dag har jag en del att göra. Inget som genererar pengar, men det är ändå skönt att vara sysselsatt. Ska baka ut min Herman.

En varm dag i somras


maaarsvin


Om man vet

vad man tycker om och vill göra, varför gör man inte det då? Det är som om någon, eller någonting, håller en tillbaka. Men vem? Och vad? Och varför?

Gud, vad allt är seegt.

Men i dag ska jag ha min första svenskastudiecirkel i Lagersberg. Det blir spännande. Men jag vill jobba mer. Faktiskt.

Förresten

Millenium var ju jättebra! Ska se hela serien och sen läsa böckerna. Mycket visuellt, spännande och intressanta karaktärer. En del jobbigt att se, men det är skönt när människor får sitt straff. (även om jag inte tror på hämnd är det trevligt att se att ett offer slår tillbaka)


Väggväxt


Eskilstunaån - i fjol


Att blogga

är det nödvändigt
om man gör det för sin egen skull
men idag har jag inget
att komma med

vad övrigt är - är tystnad

Fint hus


Se vacker ut


Lamm

är gott, men inte till vilket pris som helst. Kan vi inte äta förra årets lamm till påsk? Eller äta lamm på hösten. Det är en svensk tradition att äta lamm till påsk? Hur kan det vara det om de inte är slaktmogna då? Hallå, hur korkade tror ni att vi är? Köp ekokött och håll lammköttsuget till hösten.

Snart kan man sitta på balkongen och dricka kaffe


Snygg gavel


Omställning Eskilstuna

Hade vårt första möte i går kväll - vi var 11 stycken som var kunniga, erfarna och på. Det kan bli hur bra som helst. I övrigt är dagen en mulen dag med temperaturen runt 0 grader och vad kan man göra åt det? Gå ut och gå med hunden och tänka på framtiden som blir bättre än nutiden - naturligtvis. Bättre för vem? För alla.

Vi klarade vintern!


Och var är det här?


Raddemachersmedjorna, detalj


tandläkaren

måste man gå till även om man inte vill. Och då har jag ändå inga problem med mina tänder. Visst är det ett i - landsproblem, men dock.
Det är segt, men vad kan man göra? Allt och ingenting.

Hon ser frusen ut


Vet du var den här finns?


Vårfloden har börjat


hrm

är inne i en svacka, men det går väl över. Mest handlar det nog om pengabekymmer, men det har jag ju haft förut. Och så är jag förbannad på a-kassan, men det är ju inte heller nytt. Hur många papper ska de ha egentligen och hur många gånger?

Smokey katt ute på söndagspromenad


Visst ser hon lite störd ut?


Solglitter


återvändsgränd

känns livet som ibland, men då är det väl bara att vända och försöka igen. En del får det att se så lätt ut, men kanske har de det lika krångligt, de klagar bara inte lika mycket. Om livet är en labyrint så tror jag att den blir mer och mer komplicerad med åren. För 100 år sen var det i princip bara . födas - leva - dö. Nu har vi alla dess val. Och så fort du väljer en sak väljer du bort 1000 andra. Hur ska du veta att du väljer rätt?

Grönska - kom!


Tiden går och går...


pälskling

är väl ett fint ord? Lanserar det härmed för alla oss som gillar pälsklädda varelser.

panel"debatt" i Stadshuset. Ackja, de som satt i panelen lyssnade mest på sina egna röster och deras svar blev lååånga. Vi gör redan allt rätt så klaga inte på oss! Det handlade om livslust för äldre men det var bland det tråkigaste jag varit med om. Jag var nästan den enda där under 60 år, men man blir väl inte humorbefriad för att man blir gammal? I så fall är det det som är problemet. Analys klar, problem löst.

Solen skiner igen, så det så!

Snor en bild för färgens skull


Vi hör inte hit - än


far å fläng

hela veckan, men det kallas nätverksbyggande. Ännu en träff med företagssamma kvinnor på kvällen. Känner mig inte riktigt hemma där heller. Finns min flock någonstans, eller består den bara av mig och hunden?

(paj paj, det där blev lite väl självömkande)

Fick tillbaka min "gamla" snabba dator och bilderna fanns kvar! oväntad bonus. Och den här gången kom jag ut på nätet efter bara en avstängning av modemet och en omstart av datorn. Jag har kanske lärt mig? (eller så var det flyt, bara...)

Snodd bild - men söt


Riskabelt boende


En intensiv dag

i går. Cykla, gå, köra bil. Möte, ärende, möte. Äta, fika, fika, äta.
Prata, prata, prata. Förhoppningsvis leder det någonstans.

Hämtade ut datorn för andra gången och har sammanlagt väntat på den över en månad. Kompensation? Skulle inte tro det. Inte ens en ynklig musmatta. Jag håller med Stefan Ekberg, som skriver managementlitteratur, det här landet är hopplöst bakom när det gäller kundservice. Det finns massor att göra. Jag tar mina pengar någon annanstans, OnOff kan glömma mig.

Bokstäver

som du skriver på tangentbordet utan att de hamnar på skärmen, vart tar de vägen?

Gungeligung


Vem bor här?


Beatrix Potter

Har jag aldrig varit särskilt förtjust i - påklädda kaniner - usch! Men så såg jag filmen om hennes liv med Renee Zellwegger i går kväll och blev fascinerad, trots att den var väldigt sentimental och pjoskig, precis som hennes sagor. Men trots allt, att gå emot konventioner och familj som hon tydligen gjorde och att fortsätta vara så barnslig i vuxen ålder och ändå fungera. Hon köpte odlingsmark i the Lake District och skänkte bort för att den inte skulle bli förstörd. Fick lust att åka dit, det var SÅ vackert. Jag hoppas verkligen att filmen var inspelad on location. Ska kolla det. Zellwegger är väl ingen fantastisk skådis heller.

Och utan Beatrix hade kanske inte Richard Adams skrivit Den Långa Flykten (Watership Down) en av mina absoluta favoritböcker. Dear old Harry kanske också har sitt efternamn från henne, vem vet?

Alice och blå himmel - oslagbar kombination


Staketen bör inte hindra oss


Kvinnornas dag

hörde på Godmorgon Världen 2 skilda åsikter - dels att alla dagar året om borde vara kvinnodagar, eller rättare sagt jämställdhetsdagar (för är det verkligen bara kvinnornas ansvar att samhället blir mer jämställt) - dels att en kvinnodag behövs, så länge flickfoster aborteras och flickor inte får gå i skolan, tvingas till giftemål....(etc etc)
En del tycker att jämställdheten går för långt, men de verkar oftast var män. Tänka sig.

Jag tycker så här att om man aldrig testar en gräns får man aldrig veta var den går. lever man hela sitt liv innanför ramarna märker man aldrig var de är nånstans.

Kasper


Vad håller snön kvar?


4 ting - ett levande


seg

känner jag mig alltmer, det beror förmodligen på att jag gör för lite. Det är nog dags för att börja på en ny historia, eller jobba på med en gammal. Den som jag publicerat kom så helt utan ansträngning och det har gjort mig lat.

Vilse

Hittade en hittekatt
när jag kommit vilse
Eller var det katten
som hittade mig?

Hitta Hem

Jag vet var jag bor
men jag kan inte hitta dit
Skogen är så stor
och förvirrande
Stigarna försvinner
i ett disigt töcken
Ingen går dem längre
mer än jag

Baltzar


Leverans från ekolådan


Vintern utanför mitt köksfönster


affärsutveckling i grupp

är en intressant företeelse. Återigen befinner jag mig i en situation där experter kommer och berättar för oss - vuxna, erfarna, kunniga människor - hur det är. Jag kan inte komma över känslan av att vi vet det så mycket bättre än vad hon gör, om någon bara lyssnade på oss.

Så gjorde jag reklam för mötet på ABF den 17 mars om Omställning Eskilstuna. Får se om någon kommer.

Decemberhimmel


Var tror ni bilden är tagen?


brandskydd

är viktigt det. Två manspersoner var precis här och ville sälja mig en brandsläckare, men nej tack säger jag. Jag får försöka klara mig ändå.


in marknadsundersökning hittills säger mig att alla är så nöjda med allt som det är, de får tillräckligt med fortbildning och skolan fungerar så bra. Tänka sig...Hur går man in in det och berättar att de behöver mig, för det vet jag att de gör! Tänk om jag skulle sälja en pryl istället! Typ en brandsläckare...

Årstider kommer och går - det blir vår!


Hur klarar de sig?


snötyngda fruktträd


knallade

en hel del i går, men det gick bra. I dag ska jag köra bil till Lagersberg. Kommer att ha ett första möte med Omställning Eskilstuna, förhoppningsvis redan i mars. Det är bäst att smida medan järnet är varmt.

I live my life live!

En isvandrar- och isåkardag i Stockholm


Hm, ok, bra att veta


Solen fångad i sökaren


snöstorm

är det nu, ovädret Xynthia? Vi måste ändå bo bra till för de flesta oväder verkar ha blåst bort det värsta innan de kommer hit. Fast just nu ser det tufft ut. Jag och hunden ska snart gå åt Årby till för en del av min marknadsundersökning. Det blir spännande. Jag har redan gått ner till stan idag, för andra gången den här vintern lämnade jag cykeln hemma. Och ikväll ska jag ha en studiecirkel. Hm. Tur ändå att man bor i stan.

RSS 2.0